OSL-sovelluksen käyttöehdot

OSL-sovelluksella voit ostaa Oulun seudun liikenteen matkalipun ja käyttää reittiopasta. Liput kelpaavat sovelluksessa valituilla maksuvyöhykkeillä. Kaikki OSL-liput toimivat puhelimessasi, eli ne eivät lataudu Oulun seudun liikenteessäk käytössä olevalle matkakortille.

Lippu tulee voimaan heti hyväksytyn ostotapahtuman jälkeen. Varmista, että lippu on puhelimessasi ennen liikennevälineeseen nousua ja että puhelimesi kello on oikeassa ajassa. Matkustaessasi QR-koodi luetaan lukijalaitteella liikennevälineeseen noustessa. Tarvittaessa näytä voimassa oleva lippu kuljettajalle tai tarkastajalle.

Maksaminen tapahtuu Visa-, Visa Electron- tai Mastercard-maksukortilla (debit tai credit), jossa on aktivoituna verkkomaksuominaisuus. Lisäksi käytössä on maksutapoina MobilePay sekä mobiilimaksu, joista jälkimmäisessä maksu veloitetaan puhelinlaskulla. Mobiilimaksun yhteydessä laitteen Wi-Fi tulee olla poissa käytöstä.

Lipun ostossa saldon tulee riittää koko lipun maksamiseen. Jos käytät mobiilimaksua, operaattorit välittävät matkapuhelinnumerosi Oulun seudun liikenteelle laskutusta varten. Mobiilimaksulla voit ostaa kerta- ja vuorokausilippuja operaattorien asettamien kerta- ja kuukausirajojen puitteissa. Kausilipun ostaminen ei ole mahdollista mobiilimaksulla.

Sovellus tunnistaa sinut ja tarjoaa maksupalveluun tallentamasi maksukortit maksaessasi tuotetta. Maksupalveluun tallennettuja tietoja ovat maksukortin numero ja viimeinen voimassaolopäivä. Sovellukseen ei tallenneta maksukorttiin liittyviä tietoja.

Ostotapahtumien kuitit ovat nähtävissä OSL-sovelluksessa.

Lipun ostoa ei voi perua. Tarkista ennen maksun vahvistamista valitsemasi vyöhykkeet ja asiakasryhmä.

Lipulla voi matkustaa rajattomasti lipussa näkyvän voimassaoloajan, sillä vyöhykevälillä, jolle lippu on hankittu. Lipulla voi vaihtaa toiseen liikennevälineeseen sen voimassaoloaikana.

Kun lipun voimassaolo päättyy, saat matkustaa matkan loppuun lipun voimassaolovyöhykkeillä, mutta vaihtoa ei enää sallita.

Jos puhelimen kello on väärässä ajassa tai sovellus on suljettu, eikä puhelimella ole verkkoyhteyttä, ajan tasalla olevaa lippua ei voida näyttää. Tällöin lippu ei kelpaa.

Palveluun rekisteröityminen kannattaa, sillä mikäli puhelin vaihtuu, rikkoutuu, varastetaan tai katoaa, se mahdollistaa voimassa olevan kausilipun siirron uuteen puhelimeen.

30 vuorokauden lipun voi siirtää uuteen puhelimeen maksimissaan 5 kertaa.

30 vuorokauden opiskelijalipun osto onnistuu, jos:

  • Olet 17-vuotta täyttänyt ja opiskelet ammattiin/tutkintoon (tiedot Opintopolussa)
  • Olet hakenut opintosuoritustesi linkin Opintopolusta (vahva tunnistautuminen), jonka jälkeen voit ostaa opiskelijalippuja maksimissaan seuraavan vuoden elokuun loppuun, mikäli opiskelusi jatkuvat yli vuoden ilman uutta opiskelutietojen hakua
  • Lippu on henkilökohtainen (varaudu todistamaan henkilöllisyytesi)

OSL-sovelluksessa käyttäjän tulee rekisteröityä ja olla kirjautuneena sovellukseen ostaakseen kausilipun.

OSL-sovellus on osa valtakunnallista joukkoliikenneviranomaisten yhteistä Waltti-järjestelmää. OSL-sovelluksen asiakastiedot tallentuvat Waltin verkkokauppapalvelun asiakasrekisteriin (kauppa.waltti.fi). Asiakkaista muodostuu palveluun ja sen taustalla oleviin osajärjestelmiin EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen henkilörekisteri, jossa rekisterinpitäjänä toimii TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy/Oulun seudun liikenne.

Asiakkaan tulee hyväksyä kulloinkin voimassa olevat käyttöehdot sekä TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n (Waltin) palvelun että ostettujen lippujen (OSL) osalta. Asiakas voi tarkistaa palveluun liittyvät käyttöehdot OSL-sovelluksen Tiedot-välilehden kautta.

Sujuvaa matkaa OSL-sovelluksen kanssa!