Matkustajainformaatiojärjestelmä

Reittiopas

Oulun seudun liikenteellä on käytössä reittiopas ja häiriötiedotuspalvelu osoitteessa reittiopas.osl.fi. Reittioppaassa on näkyvillä kaikki Oulun seudun liikenteen pysäkit, linjat, aikataulut ja häiriötiedotteet.

  • Pysäkit-välilehdeltä näkee linjakohtaisen pysäkkiluettelon.
  • Aikataulu-välilehdellä on aina näkyvissä suunniteltu aikataulu, myös poikkeustilanteissa.
  • Häiriöt-välilehdellä listataan perutut vuorot ja pysäkkejä koskevat poikkeukset.

Oikean yläkulman valikosta voi valita käyttökielen, joita ovat suomi, ruotsi ja englanti. Häiriötiedotteet julkaistaan toistaiseksi vain suomeksi.

Reittioppaassa hyödynnetään avoimia GTFS ja GTFS-RT rajapintoja (General Transit Feed Specification, Realtime) .

Pysäkkinäkymägeneraattori

Oulun seudun liikenteellä on käytössä pysäkkinäkymägeneraattori, jonka avulla voi luoda reaaliaikaisia aikataulu- ja karttanäkymiä pysäkeittäin. Generaattori luo url:in, jota voi hyödyntää haluamallaan tavalla, esimerkiksi tuomalla julkisten tilojen aulanäyttöihin tilan läheisyydessä olevien pysäkkien aikataulut ja bussien sijainnit.

Voit myös luoda omaan selaimeesi työpaikan ja kodin lähipysäkkien näytöt, joiden avulla voit seurata reaaliaikaiseen paikkatietoon pohjautuen bussien saapumista pysäkeille. Voit luoda pysäkkinäytön suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Reittihakuelementti

Oulun seudun liikenteellä on käytössä reittihakuelementti, jolla voi luoda upotettavia reittihakuelementtejä omalle sivustolle. Voit luoda reittihakuelementin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Lisää reittihakuelementti sivustollesi, ja kannusta asiakkaitasi saapumaan joukkoliikenteellä.