Liput ja hinnat

Matkustatko yksin? Lähimaksulla liikkeelle.

Voit maksaa oman matkasi OSL:n busseissa pankkikortin lähimaksuominaisuudella tai mobiilimaksusovelluksella.

OSL-sovelluksesta liput ja reitit

Osta kerta-, vuorokausi- tai 30 vuorokauden kausilippu missä ja milloin vain!

OSL-matkakortti

Voit ladata matkakortille kausilipun ja arvoa, jolla voit ostaa kertalippuja.

Huomaa nämä etuudet

Lapset, nuoret, 65 vuotta täyttäneet, opiskelijat, vammaiset ja liikuntarajoitteiset sekä sotaveteraanit matkustavat muita asiakasryhmiä edullisemmin Oulun seudun liikenteessä.

Vyöhykkeet

OSL:n alue on jaettu viiteen vyöhykkeeseen: Lähi (L), A, B, C ja D. A-vyöhykkeen sisällä sijaitseva Lähi-vyöhyke sisältyy ilman lisämaksua A-vyöhykkeeseen. Lähi-vyöhykkeen lipulla voit matkustaa vain pienissä Lähibusseissa. Lähi-vyöhykkeellä liikkuvissa Onnikoissa tarvitset Lähi-A-vyöhykkeen lipun.

Voit tarkistaa reittioppaasta, kuinka monen vyöhykkeen lipun tarvitset.

  • Syötä hakukenttiin lähtöpaikan ja määränpään osoite.
  • Valitse annetuista reittiehdotuksista sopiva vaihtoehto.
  • Reittiohjeen vasemmasta reunasta näet, kuinka monen vyöhykkeen kautta reittisi kulkee.

Näet reittioppaasta myös bussit kartalla sekä tiedot liikenteen poikkeuksista. Reittioppaan oikeassa yläkulmassa on valikko, josta saat näkyviin häiriöt ja poikkeukset.

Piirroskuva OSL:n vyöhykkeistä ympyräkaaviona.

OSL:n vyöhykkeet tiivistetysti

Lähi-vyöhyke sijaitsee Oulun keskustassa ja ulottuu pohjois-eteläsuunnassa Kasarmista Limingantulliin ja länsi-itäsuunnassa Heinäpäästä Peltolaan. Pohjoisin A-vyöhykkeeseen kuuluva kaupunginosa on Herukka ja eteläisin Metsokangas ja koillisessa rajana on Välikylä ja kaakossa Heikkilänkangas. B-vyöhykkeeseen kuuluvia alueita ovat Martinniemi, Haukipudas, Kello, Kiiminki, Jääli, Madekoski, Pikkarala, Kempele, Oulunsalo ja Oulunsalon lentokenttä. C-vyöhykkeeseen kuuluu Ii, OSAO:n Haukiputaan toimipiste, Ylikiiminki, Muhos, Tyrnävä, Alatemmes, Liminka, Tupos ja Lumijoki. D-vyöhykkeeseen kuuluu Yli-Ii.

Katso vyöhykkeiden tarkemmat rajat reittioppaasta osoitteessa reittiopas.osl.fi.

OSL:n liput kelpaavat Hailuodon linjalla

Hailuodon joukkoliikenteen järjestämisestä vastaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Voit matkustaa Hailuodon linjalla 59 OSL:n lipuilla. OSL:n vyöhykekartalla Hailuoto sijoittuu D-vyöhykkeelle. Esimerkiksi Oulun keskustasta Hailuotoon ulottuvalle matkalle tarvitset Lähi-D-lipun.

Haluatko henkilökohtaista palvelua?

Oulun seudun liikenteen asiakaspalvelu (yhteystiedot alatunnisteessa) ja OSL:n lipunmyyntiä hoitavat asiointipisteet kertovat mielellään lisää joukkoliikenteen käytöstä ja auttavat ongelmatilanteissa.