Alennusryhmät

Lapset

Neljä 0-6-vuotiasta lasta matkustaa ilmaiseksi saattajan kanssa. Lasten määrään lasketaan myös vaunuissa oleva lapsi. Tämän lukumäärän ylittävistä lapsista peritään lapsen kertamaksu. Jos koulumatka on pitkä, koululainen voi saada matkalipun koulumatkoja varten omalta kunnalta. Lisätietoja saa koulusihteeriltä.

Lapsi 7-16 vuotta matkustaa alennettuun hintaan OSL-liikenteessä. Varaudu pyydettäessä todistamaan ikäsi.

Nuoret

17-24-vuotias nuori voi ostaa 30 vrk ja 90 vrk kausilipun alennettuun hintaan.

Opiskelijat

Voit saada Kelalta tukea koulumatkaasi varten, jos opiskelet päätoimisesti toisen asteen oppilaitoksessa ja jos koulumatkasi on pitkä. Katso lisätietoja.

Jos olet 17–24-vuotias opiskelija, voit ostaa 30 vrk kausilipun nuoren hinnalla. Saat alennuksen, kun tunnistaudut Waltti-verkkokaupassa mobiilivarmenteellasi tai henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Oulu10-pisteellä saat alennuksen näyttämällä virallista henkilöllisyystodistusta.

Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi päätoiminen opiskelija ja suoritat tutkintoon johtavaa vähintään kahdeksan kuukautta kestävää koulutusta, voit ostaa 30 vrk kausilipun nuoren hinnalla. Saat alennuksen, kun päivität verkkokaupassa asiakasryhmäksesi opiskelija opintopolun kautta. Oulu10-pisteellä sinun tulee esittää virallinen henkilöllisyystodistus ja opiskelutodistus ostaaksesi alennushintaisen lipun.

Vaihto-opiskelijat voivat ostaa 30 vrk lipun nuoren hinnalla Oulu10-pisteeltä. Jos olet 17-24-vuotias vaihto-opiskelija, saat ale-lipun henkilöllisyystodistusta vastaan. Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi, sinun tulee esittää virallisen henkilöllisyystodistuksen lisäksi vähintään 30 vuorokauden mittainen opiskelutodistus Oulun seudun liikenteen toimialueella sijaitsevasta oppilaitoksesta.

65 vuotta täyttäneet

Jos olet täyttänyt 65 vuotta, saat 25 prosentin alennuksen matkakortin arvolla ostamistasi kertalipuista maanantaista perjantaihin ja arkipyhinä kello 9.30 ja 14.30 välisenä aikana alkaneilla matkoilla. Matkakortiltasi veloitetaan automaattisesti alennushintainen lippu alennuksen voimassaoloaikana.

Liikuntarajoitteiset ja vammaiset

Jos käytät pyörätuolia, sinä ja saattajasi voitte matkustaa ilmaiseksi Oulun seudun liikenteen busseissa.

Jos sinulla on A-merkinnällä varustettu eurooppalainen vammaiskortti (www.vammaiskortti.fi), sinun pitää ostaa lippu, mutta avustajasi saa matkustaa ilmaiseksi. Esitä kortti linja-auton kuljettajalle kyytiin noustessa. Avustajan tulee tosiasiallisesti avustaa sinua koko matkan ajan – aina autoon noususta autosta poistumiseen saakka.

Mikäli käytät rollaattoria liikkumisen apuvälineenä, voit matkustaa ilmaiseksi Oulun seudun liikenteen busseissa maanantaista perjantaihin ja arkipyhinä kello 9.30 ja 14.30 välisenä aikana alkaneilla matkoilla.

Lastenvaunut

Voit matkustaa maksutta lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa vyöhykkeen A sisäisillä ja vyöhykkeen B sisäisillä matkoilla. Jos ylität A- tai B-vyöhykkeen rajan, sinun tulee ostaa lippu. Kaikilla muilla vyöhykkeillä lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa oman matkansa.

Muut

Sotaveteraanit matkustavat ilmaiseksi Oulun seudun liikenteessä esittämällä veteraanilipun. Veteraanilipun hankkimisohje.

Työtehtävissä liikkuva virkapukuinen poliisi, siviiliasuinen poliisi työtehtävissä (virkamerkki näytettävä) ja työasussa liikkuva pysäköinnintarkastaja matkustavat Oulun seudun liikenteessä ilmaiseksi.