Lastenvaunut

Matkusta turvallisesti ja lukitse vaunujen rattaat ja pidä kiinni vaunuista matkan aikana. Aseta vaunut niille varattuun tilaan niin, että kaikki pääsevät liikkumaan bussissa ja poistumaan bussista turvallisesti.

Bussiin mahtuu rajoitettu määrä lastenvaunuja. Kuljettajalla on oikeus olla ottamatta kyytiin lastenvaunujen kanssa matkustavaa, mikäli vaunuja ei voida sijoittaa turvallisesti niille varattuun paikkaan suuren matkustajamäärän tai muun autossa jo olevan matkatavaramäärän vuoksi.

Voit matkustaa lastenvaunuissa tai -rattaissa istuvan lapsen kanssa ilmaiseksi vain vyöhykkeen A sisäisillä matkoilla sekä vyöhykkeen B sisäisillä matkoilla. A ja B vyöhykkeen ylittäville matkoille ja kaikilla muilla vyöhykkeillä lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa oman matkansa. Tyhjien lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa oman matkansa normaalisti.

Maksuttomat lastenvaunumatkat perustuvat Oulun seudun liikenteen toimialueeseen kuuluvien kuntien itsenäisiin päätöksiin.

Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi saattajan kanssa (rajoitus: enintään neljä lasta/saattaja). Tämän lukumäärän ylittäville lapsille pitää ostaa lippu. Saattaja maksaa oman matkansa. Lasten määrään lasketaan myös vaunuissa oleva lapsi.

Kantoliinassa tai rintarepussa olevan lapsen kanssa matkustava maksaa oman matkansa. Lapsi on turvallisesti sylissä tai sidottuna kehoon, ja bussiin noustaan tässä tapauksessa etuovesta, jolloin vanhempi voi samalla suorittaa maksamisen ennen istumaan menemistä. Lasta ei näin ollen tarvitse jättää maksamisen vuoksi yksin.

Lastenvaunut muussa liikenteessä

ELY-keskuksen hankkimalla joukkoliikennelinjalla 59 Oulu-Hailuoto lastenvaunut sijoitetaan linja-auton ruumaan. Lastenvaunuista ei peritä maksua, mutta vaunujen kanssa matkustavan tulee ostaa matkalippu.