Saavutettavuusselosteet

Tämä saavutettavuusseloste koskee Oulun seudun liikenteen verkkopalveluja https://osl.fi, https://reittiopas.osl.fi/ ja https://pysakkinaytto.osl.fi. Seloste on laadittu 3.11.2023. Palveluja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio Newelo Oy.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista.

Merkittävimmät esteet saavutettavuudessa on listattu alla. Palvelussa on mukana kolmannen osapuolen tuottamia osia, joiden saavutettavuuspuutteista on ilmoitettu toimittajalle.

Ei-saavutettava sisältö ja vastaava WCAG 2.1 -vaatimus, joka ei täyty:

  • Kontrastisuhde sivulla https://www.osl.fi päänavigaatiossa kohdassa ”Asiakaspalvelu”. Musta teksti #000000 punaisella #E10069 taustalla, jossa kontrasti 4,41 : 1 ei ole riittävä.
  • Sivulla https://reittiopas.osl.fi kartan kontrolleille ei ole tekstivastineita, joita ruudunlukija osaisi tulkita. Ruudunlukija lukee komennon nimen napin painalluksen jälkeen.
  • Sivustolla http://www.osl.fi hintataulukoiden saraketieto ei välity rivien soluille. Ts. ruudunlukija lukee rivin solun arvon, mutta ei osaa toistaa sarakkeen nimilappua. Kognitiivinen kuorma korostuu suurten taulukoiden kohdalla.
  • Sivulla https://www.osl.fi/liput-ja-hinnat olevalle kaavion esittämälle tiedolle ei ole tekstinvastinetta, joka olisi ruudunlukijan tulkittavissa.
  • Sivustolla https://reittiopas.osl.fi kosketusalueiden koko on pystysuunnassa alle 48 dp ja reittihakuelementin tekstin ja tausta kontrastin suhde on alhainen.
  • Sivustolla https://pysakkinaytto.osl.fi/createview kosketusalueiden koko pystysuunnassa on alle 48 dp ja kontrasti on alhainen.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit lähettää palautetta verkkolomakkeella:

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit lähettää palautteen myös sähköpostilla: saavutettavuus@ouka.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

Puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000

OSL-sovelluksen saavutettavuusselosteet