Asiakaspalvelu

Löytötavarat

Oletko kadottanut matkakorttisi tai unohditko jotain bussiin?

OSL:n asiakaspalvelu

Oulun seudun liikenteen asiakaspalvelu palvelee puhelimitse numerossa 08 5584 0400 ma-pe kello 9–15.30. Keskiviikkoisin puheluusi vastaa lipunmyyntiämme hoitava Oulu10.

Muina aikoina voit kysyä neuvoa chat bot ”OuluBotilta”, joka osaa vastata yksinkertaisimpiin kysymyksiin, tai lähettää meille sähköpostia alla olevilla lomakkeilla. Valitse lomake palautteesi aiheen mukaan.

Haluatko asioida kasvotusten?

Katso lipunmyyntipisteiden yhteystiedot.

Asioitko toisen henkilön puolesta?

Voit hoitaa toisen täysi-ikäisen henkilön asioita palveluissamme, jos sinulla on esittää meille häneltä saamasi valtakirja.

Palaute

Voit ottaa meihin yhteyttä myös verkossa. Voit kirjoittaa palautetta vapaamuotoisesti, mutta tarvitsemme tietyt tiedot tapausten tutkimista ja ratkaisua varten. Vapaamuotoisen palautteen on oltava lain ja hyvien tapojen mukaista. Asiakaspalvelullamme on oikeus olla ottamatta käsittelyyn asiattomia palautteita, kuten kiroilua ja nimittelyä sisältäviä palautteita, sekä keksityillä yhteystiedoilla lähetettyjä palautteita. Emme jaa palautteissa saamiamme asiakkaiden yhteystietoja eteenpäin.

Tarvittaessa pyydämme asiakaspalautetta koskevalta liikennöitsijältä tai lipunmyyjältä selvitystä tilanteesta. Liikennöitsijällä ja lipunmyyntipisteellä on oikeus lausua toimintaansa koskevaan palautteeseen. Tämän vuoksi palautteisiin vastaaminen saattaa joskus kestää. Lupaamme vastata asiakaspalautteisiin 30 päivän kuluessa.

Palautelomake: Matkustaminen

Anna palautetta kuljettajasta, bussista, pysäkistä, reitistä, aikataulusta, vahingosta tai tapaturmasta.

Palautelomake: Liput ja maksaminen

Anna palautetta matkakortista, mobiililipusta, lähimaksusta tai muista lipuista, lipunmyyntipisteestä, lippuautomaatista tai maksamisesta.

Muu palaute

Anna palautetta viestinnästä, reittioppaasta, OSL:n asiakaspalvelusta tai muusta aiheesta.

Jos haluat asioida kasvotusten

Jos haluat mieluummin asioida kasvotusten, Oulu10-palvelupisteet hoitavat myös Oulun seudun liikenteen asiakaspalvelua. Katso Oulu10-palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat Oulun kaupungin sivuilta.

Yritysasiakkaat

OSL tarjoaa yrityksille ja yhteisöille erilaisia vaihtoehtoja henkilökunnan työmatkaetuuden hankintaan joukkoliikenteessä. Vaihtoehtoina ovat työmatkasetelit, laskutussopimus ja lippuvihkot.