Koululaiset

Kunnan maksamaan koulukyytiin oikeutettu lapsi saa koulultaan Oulun seudun liikenteen (OSL) matkakortin, johon on ladattu matkalippu. Lippu oikeuttaa ma-pe kahteen koulumatkaan päivässä kello 6–18.

Jos kortti menee rikki tai kortin käytössä on ongelmia, ota yhteyttä koulusihteeriin. Kadonneesta kortista tulee välittömästi ilmoittaa koulusihteerille.

Koulumatkaa varten tehdylle kortille ei voi ladata muita Oulun seudun liikenteen bussilippuja, arvoa kertalippujen ostamista varten eikä Oulun kaupungin liikuntalippuja.

Muina aikoina tapahtuvaa joukkoliikenteessä matkustamista varten koululaisella tulee olla toinen matkakortti, johon voi ladata kaikkia Oulun seudun liikenteen lippuja ja arvoa sekä Oulun kaupungin liikuntalippuja.

Voit tilata alaikäiselle lapselle OSL:n matkakortin Waltti-verkkokaupasta tai ostaa kortin Oulu10-palvelupisteestä. Varaudu palvelupisteellä esittämään lapsen henkilöllisyystodistus.

Kun koululaisen oikeus kunnan maksamaan koulukyytiin päättyy, matkakortin voi ottaa omaan käyttöön. Tuolloin oppilaan tulee käydä Oulu10-palvelupisteellä, jossa hänen matkakorttinsa asiakasryhmäksi muutetaan hänen ikäänsä vastaavaksi (lapsi 7-16 vuotta, nuori 17-24 vuotta tai aikuinen).