Kiitämme OSL-sovellusta koskevaan kyselyyn vastanneita

Matkapuhelin kämmenellä ja taustalla bussi.

Julkaistu:

Oulun seudun liikenne toteutti kyselyn, jolla kartoitettiin viime marraskuussa julkaistun OSL-sovelluksen käytettävyyttä. Vuoden loppuun mennessä kyselyyn vastanneilla ja yhteystietonsa jättäneillä oli mahdollisuus osallistua kahden 50 euron S-ryhmän lahjakortin arvontaan (arvonta oli avoinna 23.11.-31.12.2023). Kyselyyn vastasi yhteensä 155 henkilöä, joista 111 osallistui arvontaan. Voittajat on arvottu ja heihin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Onnittelut voittajille!

Kyselyn tulokset

Kyselyllä haluttiin selvittää, kuinka sujuvaksi OSL-sovelluksen käyttö koetaan osana matkantekoa. Suurin osa vastaajista kokee OSL-sovelluksen helppokäyttöiseksi ja helposti ymmärrettäväksi sekä toimivaksi ratkaisuksi Oulun seudun liikenteessä matkustamiseen.

Noin neljä viidestä (77 %) vastaajasta kokee sovelluksen käytön helpoksi. Kausilipun ostajista myös neljä viidestä (80 %) kokee lipun ostoprosessin helpoksi. Yli puolet (56 %) vastaajista rekisteröityi sovellukseen ja heistä suurin osa (85 %) kokee rekisteröitymisprosessin helpoksi. Noin kaksi viidestä (42 %) oli käyttänyt sovelluksesta ostettua lippua matkustamiseen.

Sovelluksessa on välilehdet ajankohtaisille poikkeustiedotteille sekä linja-autojen reaaliaikatietoja näyttävälle reittioppaalle. 78 prosenttia vastaajista oli katsonut reittioppaan reaaliaikatietoja Reittiopas-välilehdeltä. 38 prosenttia vastaajista kertoi, että ei ollut huomannut mahdollisuutta katsoa Tiedotteet-välilehdeltä tietoja mahdollisista muutoksista liikenteeseen. Välilehdelle ilmestyy tiedot kaikista tärkeistä liikennöintiimme liittyvistä poikkeuksista.

Palautteen mukaan sovellus toimii tasaisesti niin Android- kuin iOS-pohjaisissa laitteissa. Sovelluksen testaajat kertoivat satunnaisista teknisistä ongelmista, jotka liittyvät tiettyihin käyttäjäasetuksiin tai älylaitemalleihin tai edellä mainittujen yhdistelmiin. Palautetta hyödynnetään sovelluksen jatkokehityksessä. Voit yhä raportoida kokemuksiasi OSL-sovelluksesta kyselylomakkeen avulla.

Opiskelijahintainen kausilippu

Suurin osa opiskelijoista koki opiskelijahintaisen kausilipun ostamisen helppona. Kuitenkin merkittävä osa opiskelijoista kohtasi kausilipun ostamisessa haasteita. Kohtasitko ongelmia kausilipun kanssa? Kerro ongelmista meille, jotta voimme kehittää palvelua paremmaksi! Kerro ainakin: puhelimesi malli ja miksi ostaminen oli haasteellista tai miksi se ei onnistunut lainkaan.

Täytä lomake tästä

Kiitämme kyselyyn vastanneita saamastamme arvokkaasta palautteesta ja onnittelemme vielä arvonnan voittajia!