Reittimuutoksia linjoille 19 ja 4A

-

Julkaistu:

Suurin reittimuutos tapahtuu linjalla 19, joka aloitettiin pilottina 2021 palvelemaan Ruskon aluetta. Linja 19 ei enää jatkossa aja Ruskon kautta alueen vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Linjan pohjoinen päätepysäkki siirtyy Herukasta Pateniemeen ja etelässä reitti päättyy Vaskikankaalle Kivikkokankaan sijaan. Uusi reitti kulkee Pateniemenrannan, Kuivasrannan, Yliopiston, Välivainion, Laanilan, Haapalehdon ja Jääkärinkankaan kautta. Kuivasjärvi, Rusko ja Korvensuora poistuvat linjan reitiltä.

Linja 19 siirtyy uudelle reitille maanantaista 3.6. alkaen. Jatkossa linja liikennöi Pateniemen ja Vaskikankaan välillä myös viikonloppuisin.

Reittimuutos näkyy alla olevassa kuvassa.

Linjan 4A reitti Pateniemessä muuttuu maanantaista 3.6. alkaen. Jatkossa linja liikennöi Pateniemenrannan kautta.

Pateniemenrannan asuinalue on kehittynyt voimakkaasti, ja asukkaat ovat toivoneet alueelle joukkoliikennettä. Kesäkuusta alkaen linja 4A ajaa Herukasta lähtiessä Ojakyläntieltä kohti rantaa reittiä Pateniemenranta-Veneenveistäjänranta-Laivavarvintie-Sahantie kääntyen Haukiputaantielle kohti Oulun keskustaa. Uusi reitti on käytössä myös Herukan suuntaan liikennöitäessä.

Pateniemenrannan pysäkit ovat käytössä, mutta katu- ja pysäkki-infra viimeistellään myöhemmin.

Reittimuutos näkyy alla olevassa kuvassa.