Syksyllä Ii-Oulu välille lisää vuoroja ja uusi linja

Lapsi istuu bussissa ja painaa stop-nappia.

Julkaistu:

Iin ja Oulun välinen bussiyhteys nopeutuu ensi syksynä, kun uusi linja 27 aloittaa liikennöinnin. Myös Iin ja Oulun väliä liikennöivien bussilinjojen liikennöintiaika pitenee illasta, ja vuoroja on enemmän. Linjan 23 reitti ja kiertosuunta muuttuu.

Perjantaisin ja lauantaisin Iin ja Oulun väliä liikennöidään pikkutunneille saakka. Illan viimeinen vuoro lähtee Oulusta 00.35 ja saapuu Iihin 01.36. Sunnuntaisin liikennöidään jatkossa kello 10–19. Iin ja Oulun väliä liikennöiville linjoille lisätään arkipäiviin 10 vuoroa, lauantaille 12 vuoroa ja sunnuntaille 9 vuoroa. Muutosten ansiosta lähtöajat ovat säännöllisin välein ja viikonlopun vuoroväli lyhenee 120 minuutista 60 minuuttiin. Arkisin ruuhkatunteina vuoroväli on tiheämpi kuin yksi tunti.

Uusi linja 27 on nopeampi yhteys välille Ii-Oulu

Uusi linja 27 aloittaa liikennöinnin 7. elokuuta. Linja ajaa moottoritietä pitkin Ouluun reittiä Asematie – Alarannantie – Rytikuja – Jokisuuntie – Kirkkotie – Pohjantie – Linnanmaa – Isko – Oulu. Oulussa linjan päätepysäkki on Kuvernööri. Päätepysäkkien välinen matka-aika on 50 minuuttia. Kun linja 27 aloittaa, linja 23B Iin terveyskeskus – Oulun elokuvakeskus lakkautetaan.

Linjojen 23 ja 23K reitti muuttuu

Linjojen 23 ja 23K kiertosuunta ja reitti Iissä muuttuu. Ensi syksystä alkaen molemmat ajavat Iissä Ouluntien itäpuolella samaan suuntaan reittiä Asematie – Alarannantie – Rytikuja – Jokisuuntie – Kirkkotie ennen kuin siirtyvät Ouluntielle kohti etelää. Linja 23 ajaa reittiä Ii – Haukipudas – Pateniemi – Linnanmaa – Tuira – Raksila – Kontinkangas – Kaukovainio. Linja 23K ajaa reittiä Ii – Putaankylä – Haukipudas – Pateniemi – Linnanmaa – Tuira – Raksila – Kontinkangas – Kaukovainio.

Linjan 28 reitti säilyy ennallaan Alaranta – Iin keskusta – Linnanmaa – keskusta – OYS.

Muutokset voimaan syksyllä

Muutokset näkyvät Oulun seudun liikenteen tulevan talven aikatauluissa. Talviaikataulut ovat voimassa 7.8.2024–1.6.2025.