Tervetuloa Oulun seudun liikenteen uusille verkkosivuille!

Oulun seudun liikenteen verkkosivut on uusittu. Uusi verkkotunnuksemme on osl.fi. Etusivulla on tuttu reittihaku, mutta muuten sivuston rakenne on uusittu.

Taustalla oli halu luoda selkeämpi ja helppokäyttöisempi sivusto, joka palvelee asiakkaitamme entistä paremmin. Tutustu sivustoomme!

Aikataulut ja linjat

Näet nyt aikataulujen lisäksi mm. reaaliaikaiset tiedot linjojen saapumisesta pysäkille sekä koosteen mahdollisista muutoksista liikenteessä. Kun valitset Aikataulut ja linjat välilehdeltä Aikataulut pysäkeittäin kohdasta pysäkin, näet pysäkille tulossa olevien linjojen paikkatietoon pohjautuvan saapumisajan.

Voit edelleen tulostaa sivustolta yksittäisen linjan aikataulun, joka on julkaistu liikennöintikauden alussa. Muutokset PDF-aikatauluihin ovat mahdollisia.

Katso tai tulosta ajankohtainen aikataulu valitsemalla Aikataulut ja linjat välilehdeltä käyttämäsi linja ja linjalta oma pysäkkisi. Jos pysäkiltäsi kulkee useita linjoja, valitse ne linjat, joiden liikennöintiajat haluat sisällyttää aikatauluun. Pysäkkikohtaisissa aikatauluissa ajat ovat arvioita.

Kokeile reittiopasta!

Oulun seudun liikenteen reittiopas (reittiopas.osl.fi) toimii edelleen tukenasi oikean reitin löytämisessä. Reittioppaan avulla voit tarkistaa, kuinka monen vyöhykkeen kautta reittisi kulkee ja valita sitten lipun, joka on voimassa kaikilla vyöhykkeillä, joiden kautta matkustat. Reittioppaassa on ajantasaiset aikataulut, ja reaaliaikainen tieto bussien saapumisesta pysäkille kartalla.

Vyöhykkeet

Oulun seudun liikenteessä on viisi vyöhykettä: Lähi, A, B, C ja D. Kirjainsymbolien lisäksi sivustolla on selkeytetty vyöhykkeiden hahmottamista värien avulla. Linjakartalla linjan reitin väri vaihtuu sen mukaan, millä vyöhykkeellä linja ajaa. Myös linjan pysäkkiluettelossa pysäkin väri vaihtuu sen mukaan, millä vyöhykkeellä pysäkki sijaitsee. Aikataulut ja linjat välilehden alalaidassa on kartta, josta näet kaikkien OSL-linjojen reitit.

Liput ja hinnat

Verkkosivulla on pyritty myös selkeyttämään lippuvalikoiman hahmottamista. Oulun seudun liikenteellä on kolme peruslippua: kertalippu, vuorokausilippu ja kausilippu. OSL:n matkakortille voi ladata kausilipun ja arvoa, jolla voi ostaa kertalippuja. Syksystä 2021 lähtien kaikissa Oulun seudun liikenteen busseissa on voinut maksaa oman matkan pankkikortin lähimaksuominaisuudella tai maksusovelluksella (Google Pay tai Apple Pay).

Verkkosivuston kehitys jatkuu

Haluamme kannustaa jatkossakin kaikkia seudun liikkujia käyttämään palveluitamme aiempaa runsaammin. Tavoitteenamme on luoda helppokäyttöinen joukkoliikenne, ja siihen pyrimme kehitystyössä niin viestinnän kuin muidenkin palveluiden osalta vastaamaan nyt ja tulevaisuudessa.

Kerro, miten olemme onnistuneet verkkosivujen uudistuksessa! Voit jättää palautetta ja kehitysideoita alla olevalla lomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.